perjantai 18. tammikuuta 2008


Petäjävedellä pysähdyimme Kyläsepässä. Rallitunnelma oli korkealla, autoja huoltamon piha täynnä, ja paljon pyöriä. Keski-Suomalaisen näköinen miehenköriläs vaihtoi loisteputkia mittarikenttään, kysyin häneltä mielestäni mieltäkohottavasti; - sitä on rallikansaa jo liikenteessä-? ”Ai joo, olikos se ralli tänä viikonloppuna?”- Menin sanattomaksi ja baariin sisään. Söimme muodollisen aamupalan. Otto tankkasi. Rallikansa alkoi olla viritettynä suureen urheilujuhlaan.
Otimme suunnan Jämsänkoskelle. Hujahtelimme sopivan vaihtelevaa tietä etelää kohti. Koskenpäässä pieni kuvaus tauko.
Jämsänkoski ja Jämsä ohitettiin pysähtymättä. Lukemattomien liikenneympyröiden kautta selvisimme eksymättä vanhalle nelostielle. Nyt oli liikenne vilkastunut huomattavasti. Autoja ja moottoripyöriä oli liikkeellä paljon. Ajelimme rauhallisesti, muutama ohitus hitaammin liikkuvista. Oli sellaisiakin joilla oli hirmu kiire, ainakin seuraavan auton perän tuntumaan.
Korpilahden Nesteen piha oli täynnä pyöriä ja autoja. Tankille piti jonottaa. Juotin Ksatasen. Seurasimme aikamme vilkasta hyörinää huoltamon pihalla. Kun siihen ei sen kummempaa tolkkua tullut käänsimme pyörät Kärkisten siltaa kohti.
Sillalta oli komeat näköalat päijänteelle, tuulipussi informoi etuoikealta tulevan tuulta.

Ei kommentteja: