keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kuvia kahdella kameralla.

 Lumialla tämä kuva.
 Samoin tämä, paikka Rahja
 Siiponjoen varresta Lumialla, värejä pitää värkätä!
 Tässä vanhalla kunnon Olympuksella.
 Tämä Lumialla, Nyt vähän siedettävämpi.
 Olympus voittaa!
 Lumialla sateenkaari.
 Tässä Lumian pilvikuva.
 Olympuksen sama.
Tällä paikalla pakkasin Lumian takalaukkuun, kastumisvaara taskussa!

Ukkonen paukutteli vielä viiden aikaan mukavasti, vettäkin tuli ropisemalla, mutta lämpötila pysyi parinkymmenen asteen paikkeilla.
Ajoilma niin mahtava, ettei tuvassa meinannut pysyä, edes pahimman sateen aikana. Heti kun hellitti F Kasi tulille!  Teemakin oli valmis, Lumia 930 ja Olympus vertailuun! Pohjoiseen päin käänsin F Kasin, ei voinut olla hymyilemättä, kun nosteli vaihteita kuutosta kohti. On Satanen saanut kovan kilpailijan. Pyörä jyrisi voimiensa tunnossa kosteaa tietä,  joutui keskittymään, ettei vauhti liiaksi kiihtyisi. Ennen Himankaa otin jo muutamat kuvat Lumialla, samoin Rahjassa. Siiponjoki vartta ajelin Kurikkala - Kalajoki tielle. Välillä pysähdyin kuvaamaan molemmilla kameroilla. Kalajoelta Ylivieskaa kohti. Edessä oli komeita pilviä, sateenkaaren palanenkin näkyi. Pysähdyin pariin kuvaus sessioon, jälleen vertailukuvia. Ylivieskasta Sieviin käännyin  ensimmäisestä liikenneympyrästä. Kilometrin kesti tätä iloa, kunnes taivas aukeni aivan  yllättäen. Päätin heti, ettei tuota kuuroa kannata uhmata, pisarat tuntuivat melkein rakeilta. Sopiva tienhaara antoi mahdollisuuden raukkamaiseen pakenemiseen sateen alta. Ei kuitenkaan päästänyt niin helpolla, Alavieskaan päin kun palasin, satoikin äsken melkein kuivalle tielle melkoista vesiryöppyä. Pysähdyin, laitoin Lumian takalaukkuun, vanhaan Sinisaloon ei ole enää täysin luottamista mitä veden pitämiseen tulee. Mutta samalla  sadekin loppui, otin kuitenkin kuvan pysähdyksestä. Kalajoelle ajelin välillä synkkien pilvien alla, välillä auringon paisteessa. Tie höyrysi lämpöä, pyörän kulku oli tavattoman kevyttä, tähän ei ole mitään lisättävää. Kasitietä kotiin päin, Hiekkasärkät eivät inspiroineen kääntymään matkailutielle, suoraan paukutti F Kasi Lohtajaa kohti.  Silloin pitää nauttia, kun sen aika on!
ps. Testi? Olympus voitti tällä kertaa kuvien laadussa, Lumian kuvissa kontrastia liikaa, eikä väritasapainokaan kohdallaan. Voikohan säätää? Mutta Lumian vahvuus on nopea saatavuus esille. Lopputoteamus, molemmat tulevat olemaan käytössä näillä retkillä!

Ei kommentteja: