lauantai 24. toukokuuta 2014

Mitä turhaa potkia tutkainta vastaan, tai olla pitäjäkoria!

Täällä kun yksikseni höpäjän, en nosta kenenkään toistamieltä olevan pulssia.
On  pakko uskoa, että 3 / 4 osaa Keski-Suomalaista perintöä vaikuttaa niin paljon, ettei meistä Pohojanlahen kanssa tainnut sydänystäviä tulla?
Rannalla on mukava pyörähtää kameran kanssa, maisema on usein silmää hivelevä. Mutta se riittää, sitten pois.
Miksi nyt pitää sitten höpäjää?
Olin aamupäivän Kannuksessa, F Kasilla tietenkin. Siellä mukava 26 astetta lämmintä. Sen verran hommaa, että pieni hiki tuli pintaan. Mikä sen nautittavampaa.
Ja sokeri pohjalla, F Kasi odotti innokkaana päästä tielle. Ei ollut aikomuskaan suoraan  kotiin rynnätä, Kälviän kautta nautiskelimme pyörä ja minä. Ajotakki, t-paita, no housut ja kypärä tietenkin, sekä kelkkailuhanskat. Visiirin aurinkosuoja alhaalla, nyt huomasin,  sehän pitää naaman lämpötilan sopivana, ilman kaikkien tuuletusaukkojen aukioloa! Rönötin tankin päällä, (F Kasin tankki sopii siihen) pidin sopivan välimatkan kanssakulkijoihin, oli juhlavaa matkustaa lämpimässä, mutta navakkaa tuultakin sisältävässä "ilmaston muutoksessa".  Mutta voihan rumasana! Kannuksen kaksikymmentä kuusi astetta putosi Marinkaisten kuuteentoista, ilkeää sumua leijui meren rannassa. Ei tullut mieleen, kun lähdin ajamaan, että täällä tällainen arktinen tuulahdus kävisi. Vanhantien mutkat antoivat hieman "balsamia haavoihin" metsä suojasi enimmiltä merisumun hyökkäyksiltä. Ajomatka lyhyt, kaikesta huolimatta, on se vain!!

Ei kommentteja: