lauantai 29. kesäkuuta 2013

Lappajärvi harmaana.

 puolelta päivin oli kirkonmäki jo täynnä porukkaa.
 Boxeri Bemarikin lähtenyt sanaa kuulemaan.
 Hevonen on nykään yhtä harvinainen näky, kuin traktori viisikymmenluvun alussa.
 Tällainen kuvakulma Satasesta.
 Pietarsaari - Alajärvi tie ei mutkilla houkuttele, mutta mukava ajotie siitä huolimatta.
 Harmaalta näytti Lapppajärvi.
Tässä kirkonmäki autojen puolelta.

Kuin eri planeetalta olivat ajoilmat eilen ja tänään. Kiireesti piti päästä tien päälle. Ajelin kirkon kautta, juhlahumu parhaimmillaan. Karhiin mutkatietä, nyt piti olla varovainen, sillä juhlien tuloliikennettä oli ohjattu tällekin pätkälle.  Marinkaisissa otin kuvia valkoisesta hevosesta. Kokkolan ohitin eteläistä tietä, Edsevöhön asti ajelin kasitietä, ilma oli kun tehty mootoripyörällä liikkumiseen, liikennettä kohtalaisesti, en antanut sen häiritä ajofiilinkiä, päinvastoin. Alajärven tielle käännyin myötätuuleen, mukavaa vauhtia annoin mennä rikkomatta nopeusrajoituksia. Nautorin kohdilla oli parikymmenjalkainen tuulilasivene kyltynyt olemaan kuvalla maalla trailerin kyydissä, ja houkutellut peräkärryn kanssaan ojanpohjalle. Ruotuun palauttaminen oli käynnissä, kun hiljalleen ajelin ohi.
Evijärvellä en pysähtynyt, st ykkönen näytti olevan vielä hengissä. Lappajärvi oli kalsean näköinen, vaikka ilma hyvin leppoisaa. Muutamat kuvat tietenki. Vimpeliin seuraavaksi, tai ei aivan perille, sillä käännyin Vetelin kyltin mukaisesti vasemmalle. Tie oli päälystetty uusiksi! Mikäs oli ajella. Pleksistä en löytänyt muuta moitittavaa,  hmm.. ulkonäkö saisi olla hieman korrektimpi.  Mutta kun toimiva on niin saa olla. Kaustisilla   yhdeksänymmenen asteen käännös oikealle, suuntana Toholampi. Tämäkin tie on päälystetty pariviikkoa sitten, ajofiilis  nousi koko ajan.  En kahteen vuoteen saanut kunnollista tuntumaa ajamiseen, nyt sitä on melkein liian kanssa. Kannuksen kautta Väliviirteelle, vielä koukkasin juhlapaikan kautta.
Taas on sellainen pyörä alla, etten pois antaisi, enkä vaihtaisi, voi olla, että on paljon parempia pyöriä, mutta Satanen sopii minulle, se riittää.
ps. Merkillinen on tuo ilmojen vaihtelu, eilen se oli "kovaa" tänään "pehmeää". Ajoilmana pehmeä on aivan eri luokkaa kuin kova.

Ei kommentteja: