sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Konepäivien ennakkokatselmus

 Satanen tutulla poseerauspaikalla.
 Horisontti melkein hukassa.
 Satanen hyvässä seurassa.
 Majuri kuin uusi.
 Vankkakeulanen paloauto.
 Mahottoman iso Taavetti / Case.
 Siinä on Ferkusa v-kasi.
 Jos tuon kilimetin astuttaisi tuolla ferkulla, tulisiko järkevän kokoisia pentuja.
 Siinäpä oudon näköinen anonyymi. Tuttu merkki kuitenkin.
 Näitä ei joka nurkassa pyöri.
 Bukh Tanskalaisten kokoama osittain Saksalaisista osista. Ei mikään pärekasa, Järkevän oloinen varmaan aikansa moderneimpia traktoreita.
 Uudessakylässä oli tällainen Steyr, mutta vihiriä.
Satasen tekisi mieli jo lähteä tien päälle.

Kolmas päivä putkeen ajofiilinkiä! Niin starttasi Satanen puolenpäivän jälkeen tielle. Rahjassa käännyin vasemmalle, siitä uutta asutusaluetta sivuten Tuomipakkoja kohti.  Vaikka olin kuullut, että sinne on rakennettu, yllätyin, sinne on rakennettu! Taloryppäitä aina pienellä metsiköllä erotettuna useita, siistejä asumuksia kymmeniä, satoja? Merisärkkäin parkissa muutamat kuvat utuisesta merestä. Ilma oli edellisiä päiviä viileämpää, mutta edelleen pehmeää, ja lämpöä niin paljon, ettei kylmä tullut. Ajoin lasit päässä visiiri auki melkein koko matkan. Vanhaa avokypärä tunnelmaa tavoittelin, erona se, että pleksi ja Schuberth yhdessä saavat aikaan sopivan patopaineen, joten ajoviima ei kasvoihin asti yllä.  Kalajoelta käännyin Ylivieskaa kohti. Uutta asfalttia nieli Satanen satasen vauhtia, tuuli humisi pehmeästi kypärän ulkopuolella, ohenevien pilvien välistä pilkahteli aurinkokin silloin tällöin, mutta aina välillä tuntui kuin olisi pisaroita ripsinyt kasvoihin. Jäi niistä todistetta pleksiinkin. Alavieskaan käännyin, sieltä livahdin Oulaisiin, Pyhänkosken kautta. Törmähovilla otin kameran esille, olivat jo laitelleet valmiiksi traktoreita ensiviikonloppua varten. Mielenkiintoisia vetopelejä, tuttuja ja tuntemattomia.  Mutta huomasin, että Satanen ei pitänyt soralle seisomisesta, olisiko harkinnut sivujalan upottamista syvemmälle? Tielle siis. Ylivieska seuraava kiintopiste.  Muutama pyörä oli menossa samaan suuntaan, annoin lauman mennä omia menojaan,, vastaankin tuli pyöriä, suurin osa isoja katettuja matkalaisia. Yksi Ducati meni myös laumassa, ajuri pakkasi seisoskelemaan jalkatapeilla, olisiko jo kilometrit haittaamassa, arvelin, että Vihannissa olivat topanneet, tulihan sieltä jo nelisenkymmentä kilsaa matkaa!
Sieviin ajaeli suoraa ja Kajaanitietä Kannukseen, Väliviirteen kautta kasitielle, helpommin sanottu kuin tehty! Liikenne oli niin tiheää, että lähes kymmenen minuuttia kului sopivaa rakoa odotellessa. Laitoin flektinki pyörimään! Kotona puoli viiden maissa, mihinkähän sitä huomenna ajaisi... Täytyy vähän hillitä.

Ei kommentteja: