keskiviikko 25. lokakuuta 2017

MZ vihdoinkin käsittelyyn 7. Eturattaan päivä. 25.10.2017

Tänä päivänä keskityin eturattaaseen, ja jarrulevyyn.

 Tähän alkuun. Anina kun johonkin katsoi, paistoivat punaiset peilit ilkikurisesti vastaan, ei hyvä. Jarrun puoli
 Tämä öööö, ai joo kytkimen puoli.
 Brembon jarrusatula valmiina hajoitukseen.
 Jarrunesteet purkkiin.
 Pienellä avulla kahvasta katosivat nesteet lähes tyysti letkuun, rätillä loput putsaukset.
 Breboa rääkkäämässä.
 Jarrupalojen paksuudesta ei vielä paniikkia, vaikka Karrilta tilaan, kun teen muitakin ostoksia.
 Onhan se joutavaa tuunata paloja, jotka kohta joutuvat vaihtoon.
 Satula maalaamossa.
 Valmiina koottavaksi.
 Tässä Brembon osat, rattaan osalta.


 Hupasen näköinen etunen ilman jarrulevyä.
Nostalginen vannekuva ei voi mitään. 

Eturattaan loppufiksaus päivä. Samalla huolsin jarrusatulan, ja juoksutin jarrunesteet pois. Tuota dicimittarin anturin kiinnitystä pienennän radikaalisti, siinä on turhaa painoa, ehkä saa etusen epätasapainoon. Ihme, etten huomannut, vaikka ajoin kymmeniä tuhansia kilometrejä mötikkä tuossa? Seuraavaksi saa MZ vähän huilia, nostan lämpöpuhaltimen moottorin pöydälle, avaan ja katson miksi homma ei pelaa?

Lämpöpuhallin, ja eturattaan paikalleen pano. 

Kaipa tuo puhallin säikähti uhkaustani tunkeutua sen sisimpään, alkoi nöyrästi puhallella lämpöä kaikella kymmenen kw,n tarmollaan. Joten  jätin sen rauhaan. Toki aikomukseni ovat edelleen voimassa tarttua härkää sarviin, jos aikoo vähääkään edes pistelakkoilla. 

MZ,tiin.
Laitoin etusen paikalleen, fiksasin mittarit ja etupaneelia. Huomenna ei ole muuta kuin... Niin päätin aukaista uteliaisuuuttani brembon mastersylinterin, sitä ei varmaankaan ole koskaan puhdistettu. Onhan se noloa, jos mestari jätetään käisttelemättä, kun orja sai hyvän huollon. 
Kamera jäi tietenkin tupaan, joten kuvat huomenna. Kävin Motonetissä heräteostoilla, saaliina akut kameraan, teippejä, kromin kiilloitus ainetta, metallin hohto maalia, ym....

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olis hienoa nähdä tuo tien päällä. Mielenkiintoinen projekti ja vaatii pitkä pinnaa.Jaakolan Veikko luetteli kaikki kirkonkylän ja jokikylän vanhat moottoripyöräilijät ja merkit.Oli jawaa,ic:tä ym.Ajoivat kerran Perhossa hiehon päälle,oli kuulemma lentänyt komeasti ojaan josta nousi kuitenkin hieman tokkuraisena.Mauno siivona miehenä oli torunut kuitenkin nuorta tyttöä melko ankarasti.Tytön laumasta yksi oli kääntynyt takaisin tielle ja väistö epäonnistui.Pyörä oli ic 350kuutioinen.Se oli 70-luvulla vielä jukkolan navetan vintillä ,josta Leppäsen Heikki sen osti.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäys edelliseen.:Mauno oli tietenkin Perttulan Mauno.Jalkatappi oli mennyt koukkuun ja tankkiin naarmuja mutta jyväskylään matka jatkui.

Juha U