perjantai 27. lokakuuta 2017

Brembo säikäytti. 27. 10. 2017


Tarkoitus saada etupää niin valmiiksi, ettei tarvitse kuin kiertää maalattu osa kiinni.  Nostin Brembon jarrusatulan kiinnikkeisiin, pultit kiinni. Vielä ilmaaminen.  Ilmaa olikin, mutta ei suostunut poistumaan vaikka kuinka lipsuttelin kahvaa ja  hoin mantraa, auki, kiinni, auki, kiinni. Ei mitään vaikutusta. Brembosta on mennyt mäntä? Soitin Karrille, että laittaa listaan B,n pääsylinterin. "niitä ei ole mistään saatavissa". Jahas, jarruton pyörä on, kuin.....Päätin tutkia sylinterin perin pohjin. Tutkimus tyssäsi melkein alkuun, mäntä jousineen on stanssattu tehtaalla, puriste renkaalla, joka aukeaa vain erikois... erikois.. työkalulla, eikä aukea edes ehjänä. Siihen pitää uusia stanssattu rengas, ei tiennyt Karri onko Suomessa kykenevää seppää.  Nyt piti löytää vika muualta! Hyvä keino, kun keinot loppuu! Tutkimus jatkui, puhalsin letkun tyhjäksi oikeastaan tyhjän letkun. Hmmm. Sitten otin puhalluksen käyttöön pääsylinterissä. Ei mennyt ilma läpi. Otin kompressorin käyttöön, piikillä puhaltelin niin kauan, että meni ilma läpi. Sylinteri kiinni ohjaustankoon, samoin letkut paikoilleen. Viiden minuutin pumppauksen jälkeen kahva potkaisi takaisin. En pitkästynyt tätä viittä minuuttia, koska olin ennenkin ilmannut MZ,tin eikä ole hätähisen miehen hommaa. Alkoi elämä taas hymyillä. Tukossa ollut pääsylinteri alkoi huolehtia erittäin tärkeästä tehtävästä, sekä antoi MZ,tille mahdollisuuden rientää tulevaisuudessa tien päälle. Karrin kanssa suunnittelin hankinta listaa, Heidenauen kevytrupulit ainakin, sekä etujarru katkaisija, ainakin sekä......
Innostuin niin tästä jarrusylinterin kuntoon tulosta, että imuroin ruuvihuoneen ja puistin maton! Aikaa Brembo vei aamu kymmenestä ilta viiteen!!
 Näistä asetelmista Brembon kimppuun.
 Tuon kupin pohjalta kai syyllinen löytyi?
 Tässä kohdin alkoi hirvittää, kun olin tutkinut sylinterin rakennetta.


 Ajattelin, jos ihminen on tämän tehnyt ei mikään estä sitä korjaamasta. Mutta ei ollut ihminen tehnyt, vaan jokin Italialainen robotti, periaatteella, robotin jäljiltä ihminen ei tätä aukaise. Kertakäyttö tuote. Nyt kolmekymmentä kolme vuotias..
 Cokoakin alkoi tympäsistä tuo nyhjääminen, osallistui innokkaasti siivoamiseen.
 Koira joka tykkää poseerata.
 Onhan se mukava mennä siivottuun ruuvihuoneeseen, kun likaset työt ovat ohi. Viiihdoinkin moottorin kimppuun!

Ei kommentteja: