maanantai 6. toukokuuta 2013

Ajokausi lämpenee

 Karhin Ns talo. Kuva edelliseltä ajelulta.
 Tässä tämän tekstin kuva, Satanen ottaa torkkuja ajon lomassa.
Syksyllä fältätähän, kyllä sen voi keväälläkin tehdä. Vielä ei viherrä, mutta...

Edellisiä kuukausia lämpimämpi ilmamassa rantautui vihdoin tännekin perukoille.  Satanen käyntiin ja taas tielle. Ne pari ajelua, jotka olen tehnyt tänä keväänä, ovat suuntautuneet Kokkolaa kohti, niin nytkin. Kälviälle myös. Kannusta kohti urheasti, vaikka mielessä "kalliit äänet" ensimmäiseltä reissulta. Nyt niitä ei kuulunut! Toholammille myötätuulessa, sen tietää kun ei katteet hämäämässä tuulen virtauksia. Lampilla tankkaus,  Sievin suunta houkutteli. Pieni kuvaus pysähdys vakiomastolla. Sievin keskustassa näkyi kaksi autoa, molemmat Mersuja.  Yliveskaa kohti käänsin Satasen lyhdyn, joka todella kääntyy sinne, minne ohjaustangosta kääntää. Valmetti veteli fättejä joten muun kuvausaiheen puutteessa parit fotot.  Jos en ole vielä sanonut, niin sanon: Nakupyörällä ajettu satakilometriä vastaa neljääsataa katetulla.
Jahas mitä tuli taas sanottua? Eikös autotkin tehdä niin, että matka ei tunnu missään? Toki autot; Mutta moottoripyörä on fiilinkikone, sillä haetaan sitä jotain tunnetta jota ei voi järjellä selittää. Vertaus, kate Ksatasella fiilinki syntyi pitkän matkan leppoisasta kruisailusta, tiedosta, että voi ajaa vaikka kuinka kauan väsymättä, rasittumatta. Nyt nakulla kun ajaa, tuuli repii, kylmäkin hiipii eri lailla, mutta jokin on erilaista, onko se vauhdin tunne, joka tulee paljon pienemmissä nopeuksissa, vielä enemmän itsensä voittamisen tunne, kun viima repii oikein kunnolla?
Tuskin palaan enää katepyörän sarviin, tällainen lyhyt mutta useasti toistuva ajelutapa tuntuu hyvältä. Ylivieskasta pohjapuolta Alavieskaan, vauhdiksi riitti vajaa satakilometriä tunnissa.
Katselin kuinka kevään todellinen puhkeaminen antaa vielä odottaa. Kuitenkin päivistä kiinni, ja sitten viherretään ja kasvetaan. On mahtava ajatella, että voi lähteä lyhyellekin keväänpäivystys lenkille ja päästä sillä jo ajotunnelmaan! Kasitiellä tuuli vastainen, meren läheisyyden tunsi ilman kylmenemisessä. Vilkkaasti pisteli Satanen kotia kohti, autotkaan eivät häirinneet.
Nyt oli jo melkein ajokauden avaus, vain vajaalla tankilla ajoon lähtö esti tekemästä siitä virallisen . Yhteensä tuli vähän päälle kaksisataa kilometriä mukavaa ajoa.

Ei kommentteja: