lauantai 18. toukokuuta 2013

Hellettä ja Wanhoja koneita? Hupsista!

 Kuvassa kyllä, jos tuon vanhan peräkärryn voisi sanoa olevan?
 Ei tämäkään niin hirmu vanhalta näytä!
 Lämmintä riitti, kun tarkasti katsoo niin yli 26 plussaa.
 Ali-Haapalan tutuissa maisemissa tankkailin. Kun tarkasti katsoo näkee pleksin nerokkaan kiinnityksen..
Öljyt olivat varmasti kuumia pois laskettavaksi.

Keskipohjanmaan netti lupasi, että lauantaina on Wanhojen koneitten päivät Kaustisilla. Ei sovi aikatauluun. Päättelin kuitenkin, varmaan rakentavat aluetta jo perjantai iltana? Sitä olisi mukava seurata. Nyt oli kuuma ilma. Nakupyörän toivekeli, niimpä valitsin Satasen Volkkarin sijasta ja suunnistin Kaustista kohti. Oli niin kuuma, että nakunkin teho alkoi viilentäjänä hiipua. Aukaisin Schubertissa kaikki tuuletusaukot ammolleen, visiiriä en, koska itikka kausi on alkanut eikä silmään lentävä pörriäinen tunnu mukavalta. Vastatuulta oli mukavasti, kun nautiskelin Kaustisille. Ei siellä vielä mitään wanhoja koneita ollut, kuitenkin jo näki, mihin kohtaan tapahtuma sijoitetaan. Jatkoin matkaan, en pettyneenä, matkahan se tärkein, teema toiseksi. Ali-Haapalalla tankkaus, tukevia Jontikoita majaili bensakentällä. On ne suuria nykyajan traktorit! Kälviää kohti taivalsimme sopivassa myötäisessä, etuaurinkokin meni pilven taakse, ajo oli taas yhtä juhlaa, kunnes.....
Välikylän jälkeen kuului muikea rämähdys, toinen puoli visiiriä putosi pari senttiä alaspäin. No niin, tajusin heti,  tietää  uuden joko kypärän ostoa, tai jos hyvä tuuri on, varaosan odottelua hyvässä lykyssä vaikka koko kesän. Ei siihen en lähde. Schuberth,in visiirin kiinnitystä olen joskus pähkäillyt että kun se ajanmyötä (12 vuotta) on löyhtynyt voisi sattuakin jotain. Turhaa yritin etsiä kahden euron kokoista muoviläpyskään.
Onneksi tässä mallissa on aurinkovisiiri, se alas ja tielle. Tällä ilmalla sopi oiken ajella puoliavo kypärällä. Kotona, kun moottori ja vaihdelaatikko olivat kuumia sisältä ja päältä aukaisin öljyproput ja päästin vanhan voiteet norumaan astioihin. Kilometrimäärät eivät vielä olisi hätyyttäneet, mutta parempi ottaa ennakkoa. Kyllä nakulla on mukava ajella, viikonlopun joudun ainakin tyyräämään visiiri teipattuna,  ei mikään esteettinen näkymä, siis kypärä.

Ei kommentteja: