tiistai 3. elokuuta 2010

Ensimmäinen päivä

Tästä se potkaistiin reissu liikkeelle. (Perkkiö 13.7 08.15)
Raahessa ensimmäinen pysähdys, täydensimme jo täynnä olevia laukkuja muutamalla ostoksella. (Raahe 13.7 09.46)
Öljyt vaihtuvat helposti kun sen osaa, vaikka parkkipaikalla. (Kuivaniemi 13.7 13.47)
Tätä ruotsin vaijerikaidetta tulimme näkemään tuhansia kilometrejä. (Kalix 13.7 klo 17.24)
Luulajanjoen yli menee komea nelifooninkinen rautasilta. (Luulaja 13.7 klo 19.02)

Viime vuonna, kun tulimme Nordkappista päätimme, suunnata vaihteeksi etelään seuraavan reissun. Tanska olisi sopivan matkan päässä viikon kestävälle matkalle.
Tiistaiaamuna kolmastoista heinäkuuta olimme lähtövalmiit. Vanha kunnon varustelista toimi nytkin ohjenuorana, kun pakkasimme pyörät. Sää oli helteinen, ja päätin tehdä julman ratkaisun, yhtään varavaatetta en ota mukaan, noh, mielikatumasta heitin yhdet goretex housut tankkilaukkuun, turha liike. Anssulla oli nyt kova menopeli alla, Bmw k-1200 sr tai rs. Kuitenkin ihanteellinen matkapyörä tällaiselle reissulle. Ksatasesta puhumattakaan. Kahdeksalta tielle, Raahessa jo ensimmäinen pysähdys, täydensimme varusteita.
Oulussa traditioon kuuluu käydä Stromilla, niin nytkin. Anssu osti täältä ajohousut. Eihän tähänkään asti kalsareilla ajanut, eikä hennonut heittää vanhojakaan pois, joten kuorma lisääntyi. Kuivaniemessä söimme, ja Anssu vaihtoi Bemariinsa vaihdelaatikon öljyt. Kemissä tekivät vieläkin moottoritietä, poikkesimme pienelle taukopaikalle, ja keitimme kahvit. Tornion moottoritie houkutteli jopa yli sadan nopeuteen.
Haaparannan jälkeen alkoivat hiekkakankaiset maisemat. Pohjanladen rippeet pistäytyivät näyttäytymässä silloin tällöin vasemmalla kädellä. Vaijerikaiteet ilmestyivät viitisenkymmentä kilometriä ajettuamme. Luulajassa teimme kaupunkikerroksen, katselimme silläsilmällä, että löytyisi pankkiautomaatti, löytyikin, mutta ei ymmärtänyt korttejamme.


1 kommentti:

R100RS kirjoitti...

Kylläpäs mukavasti toi reissun mieleen kun nämä luki.