tiistai 24. elokuuta 2010

2 X Ylivieska

Anssun uusin........ Ei vaiteskaan, Ksatanen varoo tulemasta liian lähelle Engelsmannia, Mitsin kokemukset kai mielessään?
Hellesäätä ja purjeita.
Nyt on ilma viilennyt parikymmentä astetta, syksykö tulossa?
Lestijoki riveri virtailee rauhallisena uomassaan.
Toholampi city.

Kaksi Ylivieskan reissua on ajeluiden saldo Lehmäjoen jälkeen. Ensimmäinen lauantaina neljästoista elokuuta, kävin täydentämässä kalastusvälineistöä Ylivieskan kaupungissa. Ilma oli helteistä, pysähdyin Hiekkasärkillä muutaman kuvan ajaksi.

Mutta tänään, tiistaina kahdeskymmenesneljäs oli taasen Jamaanveojen ajeluilta.
Tutuksi tulleella miehityksellä lähdimme Systeemiltä ajelemaan Ylivieskaa kohti. Nyt oli ohjelma sellainen, että Anssu menee Kannuksen kautta, ja minä Raution. Mitään kisaa ei ollut tarkoitus järjestää, vaan katsoa, kumpi on joutuisampi reitti laillisilla nopeuksilla.
Vaikka kesä on kääntymässä syksyyn, tuntuu ajofiilinki senkuin paranevan. Nyt on jossain vika! Eihän sen näin pitänyt mennä? Ajokausihan päättyy juhannukseen.
No hyvä näin. Rautioon siis ajelin, sieltä jatkoin Alavieskaan. Lämpötila oli kahdentoista asteen tuntumassa, kahvareita käytin parikertaa päällä.
Jostain on menoon tullut ylimääräistä keveyttä, pyörä kulkee kuin siivillä, olisiko oikeat ilmanpaineet, ja jousituksen säätö nyt kohdallaan?
Ylivieskan Abc,llä Anssu oli jo kahvilla. Joten myytti Raution nopeasta reitistä tuli kumottua.
Otimme uuden suunnan Toholammille, Sieviin hujahdimme hetkessä, ympyrästä Kauhavan suuntaan, ja ajo maistui. Toholammilla pieni kuvaustauko Maitokolmion kohdalla. Reitin päätimme tuunata vanhaa maantietä pitkin Kannukseen. Koukeimme aina kun mahdollista joen rantaa, ei tarvinnut käydä kuin pari kertaa isolla tiellä. Mukavaa sorapintaa ajelimme hiljalleen. Eskolan jälkeen tie kapeni ja raiteissa oleva vesi kavensi sitä entisestään, keskikohtaa taiteilimme muutaman kilometrin, kunnes tie jälleen leveni ja muuttui normaaliksi soratieksi. Parikilometriä ennen Kannusta nousimme asfaltille. Kannus ohitettiin hiljaisella vauhdilla, oli mukava kruisailla kiireettömästi Kajaanitielle, ja Väliviirteen tietä kasitielle. Aivan liian pian loppui tämä matka, mutta jäipä nälkää seuraaviin ajoihin. Kiitokset taas matkaseura Anssulle.

Ei kommentteja: