maanantai 9. elokuuta 2010

Jamaanveojen tiistai-ajelu 3.8.

Ottoa odotetaan Kälviän st ykkösellä.
Anssu.
Otto.
Norpanjärvellä ensimmäinen pysähdys
Tässä ollaan jo matkan summaamispisteessä.
Otto lisää, tai vähentää vaatetta?
Pyöräkasa.

Kutsu kävi veljien ajoiltaan, Grammo ja Matti olivat estyneet. Anssun kans ajelimme Kälviän st ykköselle, siellä juotin Ksatasen, niin ilmestyi Ottokin paikanpäälle.
Reittisuunnitelmat olivat vähissä, mutta Norpanjärvi tuli ensimmäiseksi etapiksi. Ullavaa kohti suunnisti kolmen pyörän karavaani. Ilma melkein helteistä, ajokeli ja fiilinki huippua. Norpalla pysähdys, siellä oli muutama onkija kaloja narraamassa, tai narrasivatko kalat onkijoita, koska saalista ei näkynyt. Kauniin järven rannalta lähdimme ajelemaan Kannusta kohti. Olipas mahtava keli, mukavasti taittui matka. Olimme sopineet Sievin Abc,n etapiksi. Mutta nyt pysyi joukko koossa, kun olin uhanut ajaa Vanhankirkon kautta, ei kukaan halunut jäädä kyydistä. Missä sellainen Vanhakirkko olisi? Eskolan jälkeen käännyin Kukkonkylän tielle, nyt tuli pakollinen soratie osuus. Komea mäkikin sattui taipaleelle. Ennen Sievin asemaa käännyimme oikealle, ajelimme vasta päälystettyä tietä Vanhankirkon risteykseen, kapeaa kylätietä Kajaanitielle, ja Sieviin päin. Siinä se Vanhakirkko. Sievin Abc, lla joimme kahvit, Anssu osti ässäarvan. Ja voitti kaksikolmasosaa arvan hinnasta. Kannatti hmm....
Pihalla Otto vaihtui Anssun pyörän kuskiksi. Huikkasin, että ajan Ylivieskan kautta, en odottanut vastausta, ja lähdin ajelemaan. Mutta vielä ennen Järvikylän risteystä ei valoja ilmestynyt peileihin. Käännyin takaisin. Ja nyt näkyivät tutut valot tulevan. Käännyin jälleen satakahdeksankymmentä astetta. Ylivieskassa ajelimme joen rantaa vähän matkaa kunnes nousimme Kalajoelle vievälle tielle. Vaikka aurinko paistoi vastaan, oli ajo helppoa, laillisia nopeuksia ajelimme kasitielle. Torvenkylän risteyksen jälkeen Anssu vetäisi Oton Suzukilla ohi. Römeät oli röpinät. Otto teki saman tempun Alaviirteen kankaalla. Kevyesti suhahti K-1200 ohi. Systeemillä teimme yhteenvedon retkestä, Otto oli töpinässä kun oli saanut ajella isolla pyörällä. Reissu oli kaikin puolin onnistunut, saimme ihmetellä Sievin Abc,llä kylttiä, joka kehoitti kaikkia alle kaksikymmentäkolme vuotiaita nuoren näköisiä ihmisiä näyttämään paperinsa, ennenkuin pääsevät baariin asiakkaiksi. Siinä riitti ihmettelemistä.
Niin ja muutenkin reissu oli mahtava. Kiitokset: Otto. Anssu.

Ei kommentteja: