sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Karttelevat sadepisarat

Ensimmäinen pysähdys Siiponjoella.
Onkija kaloja narraamassa Siiponjoen kanjonissa.
Pyhäjoen Laulumaan sillalla ohjaajien tankkaustauko.


Hörpyt heti myymälän pihalla.
Oudon värinen tuo Alavieskan kirkko?
Nestevajauksen torjumista Törmähovin pihalla.
Nuffield oli komea traktori
Tuollaisen kun saisi käyntikuntoisena...
On se juhulallinen moottori.
Anssulla autokuumetta?
Onko Viima alkanut tehdä tulitikkurasian kokoisia akkuvesi gallonoita?
Päältäsyötettävä.
Minkä auton ohjaamo?

On laulavia sadepisaroita, itkeviä sadepisaroita, märkiä.... mutta me kohtasimme, tai emme kohdanneet karttavia sadepisaroita!
Helteet jatkuivat yhä, puoleltapäivin käänsimme Tohtorin ja Ksatasen tienpäälle. Oulainen oli nyt etapin kääntöpiste. Kurvailimme pohjoista kohti. Himangan jälkeen pieni poikkeus taas kasitieltä, Siiponjoen jälkeen hylkäsimme uudelleen valtatie kasin. Siiponjoki kulkee paikkapaikoin syvällä rotkossa, pysähdyimme katselemaan, kun pari kalastajaa narrasivat särkiä onkimalla. Saalistakin kuulemma tuli!
Me jatkoimme matkaa, Etelänkylällä ajelimme pienempää tietä melkein Tyngälle, jossa nousimme Alavieskaan menevälle pikitielle. Alavieskassa kävimme kaupassa, nestettä piti saada enimpään hukkaan. Laulumaan sillalla pysähdyimme, siirryimme Pyhäjoen pohjoispuolelle, mukavaa rantatietä mutkittelimme Oulaisiin. Pieni pyöriminen kylällä, ja sen jälkeen Törmähoviin. Koneita oli mukava katsella ja kuvailla. Tulomatkalla haimme myös sorapintaista kulkureittiä, sitä löytyi Kytökorven tieltä. Somerossa oli jo asfaltti alla. Pilviä alkoi kerääntyä taivaalle nopeaan tahtiin, Alavieskassa katselimme sopivan mustaa jonka alle voisimme ajaa. Kalajoen suunnalla näytti olevan lupaavimmat esiintymät, mutta mitä vielä, kun pääsimme kunnolla vauhtiin, alkoi pilven reuna vetääntyä  poispäin. Emme antaneet periksi, Tyngällä korjasimme suunnan Rautiota kohti, jälleen taivas vaaleni, eikä vedestä tietoakaan.  Mutta kun käännymme Typöstä Himangalle, kyllä saamme vettä. Tiellä sitä kyllä oli melkein lammikoiksi asti, vähän roiski rattaasta visiiriin. Kasitie oli myös märkä, Sainsalontiellä lammikoita, ja kuulimme kotona, että oli ollut melkoinen myräkkä, mutta meitä pisarat karttoivat!

2 kommenttia:

Grammo kirjoitti...

Jotenki tulis mieleen vanhemman Transportterin sisusta.

Gretsch kirjoitti...

Sehän se on. Taitaa olla vielä vanhemmasta kuin se mikä Sulla oli.
Mutta pienestä kotiedusta huolimatta kymppi plus vastauksesta.