torstai 20. toukokuuta 2010

Jamaanveot Kemoralla

Alussa oli  Anssu, Tohtori ja Ksatanen.
Kruunupyy joessa vankasti vettä.
Kaveruksilla kiire kuvanottoon.
Perillä Kemoralla.
Matti vetää hyvässä ajoasennossa.
Kokkolan "rossit" vauhdissa.

Jamaanveojen tiistaiajelu siirtyi keskiviikolle. Ehdin jo murehtia tiistaita, koska silloin en olisi päässyt. Mutta nyt ajelin hyvässä hengessä Kokkolan ABC,lle helteen painaessa päälle kuin yleinen syyttäjä. Pyörän mittari oli luovuttanut jo aikoja sitten, näyttäen yli kolmenkymmenen lukemia jatkuvasti. 
Anssu saapui melkein heti, eikä kestänyt kuin hetken tuli Grammo. Tietäen, että Otolle oli tullut este! Matti olikin jo siellä minne meilläkin matka. Grammo asettui vetovuoroon. 
Mukavan reitin olikin kehitellyt, Sokojan kautta mutkailimme Kolamin risteykseen, siitä Teerijärvelle. Pysähdyimme katselemaan vetistä Kruunupyyn jokea, kuvia tietenkin. Matkan soratieosuus päättyi vähän ennen Lappforssin tienhaaraa, Teerijärveltä Kauhava tielle, ja tietenkin Smöböndersin mutkat kallisteltiin leppoisaa cruisailu vauhtia, Vetelin läpi ajelimme niin hiljalleen, että paikkakunnan mopoilijat saivat päivän hyvänmielen ohitellessaan meitä kirkonraitilla.  Jyväskylän tiellä aukaisimme sitten vähän enemmän ruiskuläppiä, Kemoraan hujahdimme hetkessä. Siellä Matti ja kumppanit vetelivät polvimaassa moottoriradan mutkia, kovia ovat pojat!
Tulomatkalla joimme kahvit Kaustisilla, roadracingistit söivät hampurilaiset, nälkähän siinä hurjassa menossa tulee. 
Anssun kanssa suuntasimme Toholampia kohti, Grammo ja kumppanit jäivät vielä Nesteelle. 
Ilta viileni hieman, mahtavassa ajokelissä painelimme entisen Ullavan ja Toholammin metsäisiä taipaleita, Toholammilta rannikolle alkoi aurinko kiusata, Kannuksessa Kajaanitielle, ja kun ajohaluja oli ajelimme Kasitielle Kälviän kautta. Jälleen laadukas porukka-ajo. Kiitokset mukana olleille. 

Ei kommentteja: