lauantai 6. huhtikuuta 2019

Ennustus. 6.4.2019


6 huhtikuuta.
Tänään tehtiin lämpöennätys tälle keväälle, paikka jossakin Lounais-Suomessa. Viisitoista ja risat. Mutta otsikkoon:
Tiedotusvälineet toitottavat lähes uuden talven tuloa ensi viikolla, hurjimmat ennustavat 30 sentin kinoksia? Ja kylmää piisaa, muutaman päivän kuluttua pitäisi olla viisi kuusi miinus astetta. Palataan asiaan viikon kuluttua, usein ennustukset jäävät jälki käsittelemättä, nyt eivät!
10 huhtikuuta.
No niin, lunta on tullut pari senttiä, sulanut enimmältä osalta pois. Hyytävän kylmää on, päivisin auringossa tosin yli kymmenenkin astetta lämmintä. Totuus paljastuu heti portaille astuttaessa. Viima menee luihin ja ytimiin. Viime yönä pakkasta seitsemän astetta!
14 huhtikuuta.
Sunnuntai, lämpöä noin viisi astetta, tuuli on hieman kesyyntynyt, jo eilen oli havaittavissa lauhtumista. Yö pakkaset jatkuvat. Lunta on vain ojissa ja metsien siimeksessä.
 23 huhtikuuta.
Vaihtelevaa on ollut ilma, lumi käytännössä poissa. Kylmä luoteistuuli on kiusannut melkein joka päivä, usein vielä silloin, kun taivas raskaassa pilvessä. Yksi ajopäiväkin oli, käytin sen hyväksi. Mutta eilen ei ollut niin lämmin, että olisi pitempää reissua viitsinyt tehdä. Nyt kahdeskymmenes kolma on oiken mukava jä lämmin etelätuuli sekä auringon paiste. Lämpöennätykset tälle vuodelle paukkauvat täälläkin.
2 toukokuuta.
Nyt on kylmä. Jäätävä tuuli puhaltaa menit mille kantillee suojaa hakemaan. Ehkä tuulen suunta on luoteen ja koillisen välillä, ilma on kosteaa, vettä tihuutellut silloin tällöin,  räntääkin nakkasi iltapäivällä. Vallitsevin on luihin ja ytimiin menevä vinkka. Yöllä pakkasta pari kolme, päivällä nollan seutuvilla.

Ei kommentteja: