sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Eturenkaan testiajo äitien päivänä. 10.5.2015

 Tuonne pimeään luolaan katosi Kannuslaisia  silloin tällöin.
 F Kasin kanssa emme edes harkinneet.
 Seuraava silta pohjoiseen päin. Vielä näkyy olevan kehillään.
 Tällainen mökkinäyttely ympyrässä.
 Kannuksen keskustaa!
 F Kasi Eskolan uudella sillalla.
 Voisi olla röykkyistä kyytiä vasenmanpuoleisella "raiteella".
 Tätä ei tarvitse ottaa  kesällä vakavasti. Talvella eri juttu.
 Mukavaa vanhanaikaista soratietä.

Niskan ja pään jomotus piti pyörät elosuojassa tähän päivään asti. Oli siinä muitakin syitä, eturattaitten puuttuminen, joka pitää vielä Satasen rokuulissa.
F Kasi iskussa uusi etunen, uudet öljyt ja putsari. Tien päälle neljäntoista asteen lämmössä. Heti lähti ajo käyntiin, uusi kumi rullasi pehmeästi edessä. Ihminen on kummallinen, kun eturatas on irti, ja öljynputsari uusi, öljyn laskupropu avattu, ja suljettu, ei se kuitenkaan anna rauhaa. Koko ajan kuulostella, jäikö Brembojen ruuvit löysälle, onko akselitappi kiinni, vuotaako putsari tai propu. Ei auta muuta kuin pysähtyä ja tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Tottakai on!  Kannukseen Väliviirteen kautta. Siellä kuvia toisesta yrityksestä rakentaa valtakadulle radan alitus. Toisen sillan teko näyttä onnistuvan paremmin Annalan alikululla. Mukavia leikkimökkejä liikenneympyrässä. Eskolan ylikululla pysähdys, silta on jo valmis, mutta rata vaiheessa. Kukonkylän risteyksestä vasemmalle,  piti ottaa  kuva vaarallisesta laskusta varottavasta liikennemerkistä. Onhan se mukava lasku Haukkamäeltä, mutta vaarallinen?  Ehkä talvella? Täällä tuli todettua hyvän etukumin merkitys soratie ajossa. Vakaasti jytisteli F Kasi häivyttäen tiessä olevat urat. Ei minkäänlaista hakemista eikä vipottelua. Kaikki mukava päättyy aikanaan, kun päälyste alkoi. Hyvästä, loistavasta päällysteestä saimme Kasin kanssa nauttia Rautioon mennessä. Keski-Pohjanmaan tie rankingin ykkönen on tämä pätkä! Himangan kautta ajelin kotiin, kannatti  taasen, pienistä epäilyksistä huolimatta tehdä vähän toistasataa kilometriä pitkä lenkki.
Tämä lenkki kuuluu testiajoihin: Kumpi pyörä saa kunnian toimia päälaenkierroksella? Havaintoja: Ajoasento ei tuota ongelmia. Tankillinen riittää yhtä pitkään vähintään kuin pojilla. Samoin tehot. Soratieominaisuus parani huimasti uudella etukumilla! Vakuutukset paremmat F Kasissa. Miinuksena pleksin vähäinen suoja esim. itikoita vastaan. Seuraavana on Satasen vuoro testissä!



Ei kommentteja: