lauantai 12. kesäkuuta 2010

Pieni päiväajelu Pietararsaaren suuntaan

Kova tuuli repi puita, yritti jopa lehtiä irti, syksyllä olisi onnistunutkin... Mutta käykö meri?
Vaihtokamaa tuo etunen?
Bodon tie on postikorttimaisemassa.
Tuttu kuva tutulta paikalta.

Eilen tein suuren ratkaisun, tilasin Ksataseen uuden etukumin! Vanhalla on ajettu vajaa 26000 km, menisi vielä jonkin aikaa mutta.......
Nyt saisi vanha palvelija pyöriä alla ainakin vielä tämän reissun.
Lämpötilaa ennustivat vähän päälle kymmeneksi, taivaalta tuiskua ja tuulta. Tuulta kyllä löytyi, mutta taivas muistutti vain muutamalla pisaralla visiiriin. Joten ennuste totaalisesti pieleen, lämpöäkin oli parikymmentä astetta.
Ohtakarissa tuuli, mutta meri nukkui, sitä se maatuuli on.
Keikuttelin vanhaatietä Kokkolaan, siitä seitsemääsiltaa eteenpäin, Bodon lenkin päätin koukata ajankuluksi.
Metsäisellä taipaleella tuulikin unohtui johonkin aukeampaan purkamaan paineitaan. Bodon tie on postikorttimaisemissa, vauhtia ei kannata pitää juuri lainkaan, näkee paljon enemmän. Gertrusbossa pysäköin, mutta kiire tuli kun turisteja alkoi pakata tähän tavallisesti hiljaiseen taukopaikkaan. Parit hätäiset kuvat, ja eteenpäin.
Mitään määränpäätä ei ollut, Bemaritapahtumaan olisi pitänyt lähteä jo aikaisemmin, Jämsä liian kaukana, joten päätin pistäytyä katsomassa koirakisoja.
Ajelin kasitielle, rajussa vastatuulessa Ksatanen puski autojonojen perässä ja niitä ohitellen reipasta vauhtia Kokkolaa kohti. Kokkolan ohitus saman tien, ja pian käännyin Pahojen kentälle. Mukava tuulinen reissu, josta ei kuitenkaan paljoa kertomista.

Ei kommentteja: