sunnuntai 3. elokuuta 2008

Kierros Keski-Suomeen

Tuliko Anssulle kiire valmistautumaan Keski-Suomen kierrokselle? Vai onko tuo alku pienelle Länsi-Suomen kierrokselle?

Viime vuonna melkein tähän aikaan kävivät Eki Linna ja Anu Pölkki Saksanmaalla ostoksilla. Ostoskoriin kertyi lähinnä moottoripyörien kulutusosia. Anssulle myös tuli Boxeribemarin tiivisteitä.
Kävimme syksyllä Keski-Suomessa hakureissulla, mutta silloin polkumme Saksankävijöiden kanssa eivät kohdanneet.
Anssun lähtökiireestä huolimatta odotimme Ksatasen kanssa Kokkolan ABCn parkkipaikalla. Nyt oli Ksatasella kaveri, pikkuveli seitenviitonen Hämeenlinnasta. Anssu saapui täsmällisesti viisitoista minuuttia myöhässä! Polkaisimme tielle, ajelimme Sokojan mutkien kautta alkumatkan. Jyväskylän tielle nousimme Korkeahuhdassa. Vaikka lämpömittari valehteli kahtakymmentä astetta, oli ilma paljon kylmemmän oloista. Ksatasen ohjaamoon ei kylmyys tunkeutunut.

Ennen Veteliä tuli pieni kylällinen taloja vastaan. Vimpeliin päin käännyimme kolmetoista tieltä melkein heti kylän ohitettua meidät.
(ps. Ei ollut pienen kylän taloja, vaan Kaustarin uusi koulu, joka tuli osina vastaan.)
Vimpelissä pysähdyimme st-huoltamolle, joimme kahvit oikein vanhanaikaisessa kahvilassa. Mukava tummu kaatoi itse kahvit kuppeihin, ja haki takahuoneesta tuoreet possut lautasille. Suosittelen. Hupaisaa oli katsoa eläkeläispariskunnan jokeripelien peluuta.
Lievää peliriippuvuutta havaittavissa?

Ähtärissä oli tänä viikonloppuna Veteraaniralli, moottoripyörille. Tankille pysähtyi viimeisen päälle entistetty Jawa 250. Vuosimallia -65. Ajeli meidän edellä pitkän matkaa, Jawaksi päästeli kovaa kyytiä, oli mukava nuuskia kaksitahtisen tuoksuja kun ajelimme perässä.
Anssu on joskus moittinut matkoilla, ettei ole kenttää? Nyt luulisi senkin riittävän maston harusten alla?
Tämä masto sijaitsi reittimme varrella, joka jatkui Ähtäristä Saarijärveä kohti, Väätäiskylän kautta ajelimme.
Ennen Saarijärveä Mahlun kylän laitamilla on Rutas-Matin asuinkenttä. Matti oli saanut unessa käskyn pystyttää "maapallopatsas" että ihmiskunta pelastuisi. Matti oli aseseppä, kalastaja, metsästäjä, ja erakko. Kuoli tuhatyhdeksänsataa kuusikymmentä luvulla.
Alkeellinen oli Matin asuinkämppäkin.
Saarijärven entisellä "rantaessolla" nykyisellä "rantastykkösellä" odottelimme moottoripyöräilijä legenda Eki Linnaa. Erkki Linna on ajanut satojatuhansia kilometrejä moottoripyörillä. Eniten MZteillä. Kymmeniä vuosia ympäri vuoden MZtit kuljettivat Ekiä. Mitä kylmempi sen parempi. Nyt on alla BMW 650 boxeri.
Tänä keväänä Eki ja Anu kävivät Sveitsin alpeilla serpentiinejä kokeilemassa.
Anssu sai tiivisteet, ja sen kunniaksi joimme nisukahvit. Samalla kun Kovalainen tuli formuloissa ensimmäisenä maaliin.
Oli mukava jälleen jutella Erkin kanssa. Hyvillä mielin lähdimme rannikkoa kohti.
Ajelimme rauhallista vauhtia, Kyyjärvellä tankkasin. Kaustisilla ostimme batteryt.
Konnan piti päästä samaan kuvaan matkalaisten kanssa.
Kaustisilta Kokkolaan tuntui olevan alamäkeä, niin keveästi meni. Niinhän se onkin. Anssu kääntyi Rytimäelle. Jatkoin kasitietä. Jos viidensadan kilometrin automatkan jälkeen sanottaisiin: "aja vielä Karhin kautta" pitäisin sitä erittäin huonona pilana. Nyt ajoin Ksatasella Karhin kautta vanhaatietä kotiin. Ja viisisataa kilometriä tuli täyteen.

1 kommentti:

R100RS kirjoitti...

Heh.

Tuo oli mukava reissu. Ensimmäinen kuva tuo hyvin esille suzukin raa-an voiman..