sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Sateiden jälkeen pieni sunnuntai-ajelu

Joko Ksatanen tähyilee ensivuoteen? Toivottavasti kilometririkkaampi kuin tämä lopuilleen kääntyvä ajokausi.
Jatkuvat sateet ovat saaneet pellot surkeaan kuntoon.
Öykki olisi tarpeen tässäkin tilanteessa.

Kirpeältä tuntuva ilma yllätti kostean viikon jälkeen sunnuntai aamuna. Ksatanen oli heti valmiina tien päälle. Ajuri tarvitsi jopa kotiväen potkua liikkeelle pääsyksi. Kuvastaa koko kesän fiilinkiä.
Mutta kun tuhatkuutioinen moottori hyrisee tyytyväisenä, ja maisema vaihtuu, haihtuu fiilingin pohtiminen ajonautinnoksi. Kasitietä hiljalleen Kajaanitien risteykseen, siitä Kälviän, Kannuksen, Märsylän ja Torvenkylän kautta takaisin kasille ja kotiin. Lyhyt, ytimekäs pyrähdys. Mutta katsottavaa ja ihmeteltävää oli. Sateet olivat pehmittäneet pellot paikka paikoin pahan näköisiksi. Oli syviä puimurin ja traktorin renkaiden uria, jopa lainehtivaa tulvajärveä. Mitä tehnee ensikesän sadolle, tämän kesän onneksi jo pääosin korjattu.
Samalla mietein mitä ensi kesänä moottoripyörä rintamalla? Otto on laittanut Suzukin myyntiin, Anssu ajelee työmatkat Bemarilla, mitä tehnee ajofiilingille? Matista ei ole kuulunut mitään, ei Guzziukosta. Sen paremmin Grammon ja Tarjan reissuista pyörien päällä?
Ja omat fiilingit kaksijakoisia, mitä tästä eteenpäin?
Ajaessa kun tällaisia pohtii, löytyy myös usein vastaukset.
Ajofiilinki ei ole kadonut mihinkään! Mutta pyörän pitää olla kunnossa! Ksatanen on tällä hetkellä täydessä iskussa, kuitenkin jonkinlainen luottamus meni tämän kesän räpeltämisen myötä. Onneksi talvi on aikaa trimmata kulkuneuvo entistä ehompaan kuntoon. Yksi tärkeä asia jäi myös tältä kesältä suorittamatta. Emme tehneet Anssun kanssa minkäänlaista pitempää reissua. Se pitää korjata ensikesänä korkojen kanssa!!!

2 kommenttia:

gsx kirjoitti...

Eihän se , että mopo on myynnissä tarkoita pyörättömyyttä. Pitää löytää sellainen millä voi ajaa sorallaki. Jos vaikka ensi kesänä sun perässä pääsis ajelemaan kun tuo keppivetoinen taas toimii.
t. O

Gretsch kirjoitti...

No tuo oli mukavaa kuultavaa. Ehdinkin jo vähän hikoilla, josko porukka alkaa kuivumaan.
Tuon sunnuntaiajelun soratiepätkällä olisit kyllä ajellu kevyesti sivu vaikka polkupyörällä, oli pahinta mitä oon Ksatasella koskaaan taivaltanut. Kakkonen liian iso pykälä, ja hiki sumensi maisemat totaalisesti.