sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Ajokauden 2010 avaus 4.4. 2010

Tuosta on hyvä lähteä ajelemaan, Sainsalon tie on paremmassa kunnossa kuin vuosiin, hyvin aurattuna lumi sulas nopeasti. Naapurin pojat pitivät huolen, että tämä sivupätkäkin on ollut vähillä lumilla. 
Tässä aloituslukemat. 
Houraatin pysäkillä valokuvaustauko, ja tarkastelin, että kaikki on kunnossa varsinaista ajokauden aloitusta varten.
Tyngän myllyllä pysähdyin seuraavan kerran, joten virallinen avauskin tuli heti ajettua. 
No sehän on se vähintään satakilometriä yhdellä istumalla.
Mylly on odottavalla kannalla, voi olla että näkee komean tulvan.
Hiekkasärkillä oli horisontti hukassa,  jään päällä merisumua.

Yksi piikki jäi kampaan kiinni tänä vuonna.
Kuka olisi uskonut viikko sitten, että kampaan jää jopa piikki pystyyn? 
Näin vain kävi. Lumen sulaminen on ollut nopeaa, hyvin auratut tiet paljaana jo pari päivää.
Ksatanen tulille kello kahden jälkeen, tankki syksyn jäljeltä täynnä. Tavalliset varusteet päälle, no kumpparit laitoin ajokenkien tilalle. Pienellä taiteilulla kasitielle, Houraatin pysäkillä tarkastelin, että kaikki on kunnossa, pari kuvaa ja matkaan. Kälviällä oli jo lämpötila kohonnut yli neljän asteen, on kumma että joskus jopa asteen heiton huomaa. Kannuksessa lähenteli viittä! Tie oli kosteaa,  ennen Eskolaa alkoi tihuuttaa, joka Ylivieskassa muuttui oikeaksi sateeksi. Mutta keli oli muuten hyvä, ei ollut kylmä, lämpökahvoja käytin noin puolet ajasta. Tyngän myllyn sillalle pysäköin, kun varmistin, että satakilometriä on varmasti täynnä. Kalajoki vetää vielä henkeä,  kyllä siitä tulva saadaan. Ajelin pohjapuolta kasitielle. Hiekkasärkillä oli koleaa kun pysähdyin. Jään päällä sumua, ja paljon lunta. Äkkiä pois. Himangalla vesisade muuttui lumensekaiseksi, mutta loppui ennen Alaviirrettä kokonaan.  Sade oli liukastanut Sainsalontien joten vaati pientä taiteilua ajella pyörä elosuojaan. 
Mukavalla tavalla tämä ajokausi alkoi, toivottavasti ilmat vähitellen oikein lämpenevätkin, vaikka ei nytkään kylmä haitannut. Mutta saisi alkaa nostella kättä vastaantulijoille. Nyt ei siihen liikkeeseen kättä tarvinnut vaivata. Kilometrejä tuli tasan satakuusikymmentä. 

Ei kommentteja: