sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Iltalenkkiä muistuttava sunnuntai ajelu

Vöyrin komeita kaksfooninkisia.
Lakeutta on myös Vöyrillä. Pitäjän pinta-alasta peltoa huomattavan paljon.
Väliin mahtuu kumpujakin, joihin voi rakentaa jopa hyppyrimäkiä.
Tässä kohtaa vaatetta vähämmäksi. Edessä hyvän kymmenen kilometrin päässä Ylihärmän taajama.
Merkillisen nuutumisen iski päälle kesäkuun ensimmäisenä päivänä, joka kaikilta osin mitä parhain ajelupäivää. Ilma parinkymmenen asteen lämmössä, taivas pilvessä, leuto lounaistuuli ajohaluja herättelemässä, eivät millään meinanneet onnistua tehtävässä.
Vasta puolikymmeneltä starttasi Ksatanen matkustajineen taipaleelle. Vanhaatietä Marinkaisiin. Laitoin jo vilkun päälle Kajaanintien risteyksessä mutta mielikatumasta jatkoin Kokkolaa kohti. Ajoilma parhainta A-ryhmää. Nyt olivat ajohalutkin heränneet. Vöyrillä otin kuvia komeista kaksfooninkisista. Laakeeta aakeeta on täälläkin. Mutta kontrastina melkein Salpauselkämainen hiihtostadion! Asutun ja vauraan näköistä seutua. Vasemmalle kun käännyin, luki viitassa Ylihärmä 15 km. Hieman kapeaa mutta hyväpintaista tietä laskettelin häjyjen kotikyliä kohti. Vaatteita piti vähentää mukavuuden maksimoimiseksi. Pilvinen taivas teki ilmasta pehmeän, leppoisa tuuli herätteli takaa, tästä ei ajoilman tarvitse parata. Ylihärmässä käännyin vasemmalle. Mihinkään ei kiire, hiljalleen ajelin rannikkoa kohti. Nyt ei ilma enää jäähtynyt meren vaikutuksesta. Kotiin päin ajelin melkein extaasissa. Visiiri auki, aurinkolasit päässä ajoviimakin pääsi muistuttelemaan olemassa olostaan.
Tällainen, vaikkakin lyhyt 276 km lenkki antaa paljon nautittavaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos lakeuksille matka vielä suuntautuu, niin tervetuloa Laihialle, kaffit tarjotaan.
T:JK

Gretsch kirjoitti...

No melekonen ajatusten lukija. Oli hilikulla, ettenkö ajanut suoraa Vöyrin risteyksestä suuntana Laihin. Kiitos kutsusta, varmasti suuntautuu.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Serbiasta ja Englannista!!!Onneks sielä pääpahalla puuhaa riittää, vaikka opetuslapsi on täälä maailmaa kiertämäsä:D. On netin mukaan pitänyt mainioita ajokelejä sielä suunnalla.Serbia oli aivan uskomaton kokemus..sinne menen uudemman kerran jos ikään vaan mahollisuus tulee!Todella kuuma keli piti olon sopivan marinoituna koko Serbian matkan ajan. Sinne ajais prätkällä viiesä päiväsä..laitappa korvan taa!

Gretsch kirjoitti...

Eikös tuollainen "serbismi" ole monta kertaa vaarallisempaa kuin moottoripyöräily. Mistä alkoi ensimmäinen maailman sota? Mitä kutsutaan Europan ruutitynnyriksi? Jne......