tiistai 5. elokuuta 2014

Tyngän mylly

 Satanen pysähtyi eilen hiekkavalliin, F Kasi verkkoaitaan.
 Aitaa  muutama tolpanväli, joten varoitus aiheellinen.
 Oli siellä pari lentokonettakin.
 Kalajoen lentoterminaali.
 Kuukausi sitten tuossa oli puhtaaksi laastu asfalttikenttä.
 Nyt täysi sahaus käynnissä, rekat toivat puita koko ajan.
 Kalajoki kituu veden puutteessa.
 Alajuoksulla ei sen enempää, tuolta kuului uimareiden mälskäämistä, kai sen verran vettä löytyi.
 Mylly viettää siestaa.
 Pakollinen siltaposeeraus.
 Pikkuharjun pitkäsuora.
Leppoisia lämpötila lukemia näytti F Kasin mittari.

Kun aikaa on ja ilma lähes täydellinen moottoripyörällä ajamiseen, mitä sitä silloin sisälle jää? F Kasi sai nyt kunnian lähteä liikenteeseen. Suunta tällä kertaa pohjoiseen. Ainakin Kalajoelle asti voisi ajella. Yhtä juhlaa se ajelu olikin. Satasen jälkeen tuntuu, ettei mikään muu tunnu miltää, mutta F Kasi oli toista mieltä! Kalajoella päätin paikata aukon sivistyksessä, käydä katsomassa mikä tuon "lentokenttä" kyltin tarkoitus on. Olihan siellä lentokenttä, ja pari konettakin parkissa. Takaisin kasille. Junnikkalan sahan ohi olin ajanut tänä kesänä useita kertoja, jopa huolestuneena katsellut tyhjää monen hehtaarin laania, miksi ei puita ilmesty? Nyt oli laani melkein täynnä. Silmän kantamattomiin tukkeja! Pari rekkaa purki toisessa päässä kuormaa, kun toisessa  raamit imivät puita kitaansa. Homma kävi laatuun!
Tyngän mylly oli seuraava tarkastelun kohde. Hiljaista kuin huopatossu tehtaassa. Sillalta muutamat kuvat, joki oli melkein kuiva, kuitenkin myllyn suunnalta kuului uimareiden mekastusta!
Pohjapuolta hiljalleen ajelin Kalajoen keskustaa kohti. Jos on matkailupitäjä, on myös maatalouspitäjä. Tilat ovat kuin Amerikan raitilla, suuria ja komeita. Kasitiellä oli mukavasti liikennettä, pari pyörää ajeli edellä, arvoin, jos kääntyvät Hiekkasärkille, ajan perässä. Näin kävi, nyt oli porukkaa liikkeellä, eniten mitä tänä kesänä olen nähnyt. En kuitenkaan pysähtynyt, ajelin hiljakseen kasille, jossa annoin F Kasin esittää männän nousua, kuitenkin laillisissa puitteissa. Ei voi kuin hymyillä, miten nopeasti se kaasuun vastaa kun tarvetta on. En malttanut kääntyä kotiin, vaan ajelin vielä vanhantien mutkat. Pikkuharjulla jopa parit kuvatkin otin. Leppoisa, mukava ajelu päättyi vähän yli kahdeksan. Lämpö pysytteli hieman alle kolmenkymmenen koko matkan.

Ei kommentteja: