sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Ajelu Keski-Suomeen

Ei joka talon pihassa.
Pitäsi pysyä kiinni.
Oho!
Mihinkäs minä sen jakoavaimen?
Ei liity edelliseen kuvasarjaan.....
Talvivarastoja Toholammilla.
Ei niin tasaista kun luulisi.
Kuiville karahtanut bisnes.
Myrsky pyrkinyt järvelle.
Hyväpintaista soratietä Lestijärven "väärällä" puolen.
Takkatupa Pihtiputaalla.
Syyskuun viides valkeni huomattavasti lämpimämpänä kuin kulunut viikko oli. Ksatasen starttasin puolikymmenen aikoihin tienpäälle. Suuntana olisi Hännilänsalmi, ja tarkoitus katsastaa mitä kuuluu salmen siltatyömaalle. Kannukseen huristelin Väliviirteen kautta, vastatuuli murisutti Ksatasen moottoria mukavasti, taas oli mukava ajella moottoripyörällä. Poutun jälkeen en nostanut nopeutta sallittuihin lukemiin, katselin sopivia aiheita kameralle. Löytyihän sellainen, olin tosin ajaa sivu, kun aivot eivät heti rekisteröineet näkymää.
Helikopteri omakotitalon pihalla, ja sen kimpussa mies kai aikomuksena lähteä... hmm vaikkapa kaupassa käymään. Kamera esille, siinä kuski touhasi hekon ympärillä, emäntä kävi tuomassa kai unohtuneen kauppalapun, pari tenavaa ajoi kissa takaa kopterin jalusten alla.
Ei menny kuin hetki, niin alkoi turbiini viheltää, niin nousi kopteri taivaalle, ja lensi pois. Ajelin Toholampea kohti hiljalleen, en tosin uskonut enää helikoptereita näkeväni, mutta kun ei kiire mihinkään. Kirkolta ajelin pohjapuolelle, käännyin Sykäräistä kohti. Muutama kuva komeista maisemista. Ennen Lestijärveä käännyin Reisjärven tielle, siitä Niemen soratielle, olin kuullut, että täällä tuuli teki tuhojaan enemmälti. Puita oli vieläkin nurin, vaikka paljon jo koottu talteen. Soratie oli mukavan liukasta, ajelin muutaman kilometrin, ja palasin takaisin. Reisjärveltä kallistelin Pihtipudasta kohti. Tämä tie on tällaiselle sunnuntaikallistelijalle sopivaa, mutkat eivät liian tukkoja, mutta pitävät kuitenkin vauhdin kohtuullisena. Pihtiputaalla tankkasin, otin kuvan autoröykkiöstä.

Ei kommentteja: