torstai 2. tammikuuta 2020

Vuoden 2020 ensimmäinen. 2.1.2020

Lämmintä piisaa, lumet piileksii ojissa ja metsien reunoissa, lämpöä noin plus 3 astetta. Jäätiköitä on vielä riesaksi asti, vaikka pehmenneitä. F Kasia kävin härnäämässä, oli sen oloinen, käyntiin vain. Näin tapahtui tämän vuosikymmenen ensimmäinen käynnistys, leuto sää edesauttoi ettei tarvinnut kuin koskea startti nappulaan, eihän sitä muulloinkaan paineta, tökkäsy riittää. Ajokauden odottelu alkaa saada jo vauhtia, hyvässä lykyssä jo alle sadan aamun on menty.
TAMMIKUUN 10.
Vesisateet veivät lumet, ja tekivät tietkin melkein jäistä vapaiksi. Nyt näyttää olevan pikku pakkasta, miinus kaksi on mittarissa. Mukavaa keliä, kun vain pysyisi tällaisena, eikä lumi tulisi sotkimaan. Paljon sitä lunta tulikin vetenä maahan, melkoinen peite olisi, jos.....
TAMMIKUUN 12
Lauhaa riittää, pientä  pakkasta yrittää silloin tällöin lykätä sekaan, mutta kuin mielikatumasta mittari kipuaa nolla ja vähän yli tuntumaan. Pientä jännitystä ilmassa, mihinpäin lähdetään, vaikea uskoa, että tällä tyylillä koko talvea, ei edes tammikuuta?

Ei kommentteja: