torstai 27. syyskuuta 2018

Jopas se riepottelee. 27.9.2018

Kun oli kesä kuuma ja kuiva, näyttäisi syksytä tulevan kylmä ja märkä. Nyt on toistaviikkoa riepotellut vanhan ajan syksyiset tuulenpuhurit maisemia, vettäkin tulee vaihtelevia määriä. Ami ja Satu ovat urhoollisesti olleet.... niin Satu? pyörillä liikenteessä! F Kasi lepäillyt jopa navetan uumenissa.
Kyllä kyllä, Satu osti Vaasan Mustasaaresta pikkukonnan, kaksituhatta mallisen katetun Banditin. Ajettu noin 42.000 km. Siitä voi sanoa, saaressa pidetty, naisen ajama joka ei pyörää vie ulos jos vähääkään on sateen vaara. No ei nyt aivan, Kroatian reissunkin oli Suzuki tehnyt kevät kesästä! Mutta kyllä on siististi pidetty! Nyt toivoisi kelejä vielä,  että pääsisi katselemaan miten Suzuki tien päällä toimiin. Asteita tällähetkellä plus seitsemän hurja myrsky laantumassa.
Nyt on kahdeskymmenes yhdeksäs päivä, tuulet laantuneet, mutta kolme astetta on miinuksella.  Sen verran ollut kosteaakin, että aamutiet ovat taatusti liukkaat. Harvat rientäneet  talvirenkaitten asennukseen, voihan olla tämän jakson jälkeen vielä kuukauden verran hyviä kesäkelejä. Kovasti tekisi mieli kaksipyöräisellä tien päälle! Se on kumma, kun piti tuhlata viikkokaupalla mahtavia ajokelejä laiskuuteen, nyt tietenkin harmittaa. Renkaisiinkin näyttää jäävän pintaa niin paljon, että vaihto tulee kai ajokauden alettua, jos ei ilmat nyt syksyllä anna periksi ajaa niistä kulutuspintaa pois! 

Ei kommentteja: