lauantai 8. huhtikuuta 2017

2017. Tähän mennessä kylmin virallinen ajokauden avaus. 8.4.2017

F Kasi ajokauden avauksen suorittaneena.

Pitkä talvi takana, kevään tulo hidasta, mutta varmaa. Pyörä odotti ajokäskyän malttamattomana, vaikka säätila ei aivan ihanteellinen ajokeliksi, laitoin uudet Sinisalot päälle. Ajattelin, että käyn kirkonkylän lenkin pyörähtämässä. Alle en laittanut kuin t-paidan, päälypaidan ja hienon fleesin. Systeemillä tarkastin ilmanpaineet. Siihen tupsahti Otto, Nikita ja mp-kaveri joka Hesassa on toiminut mm. poliisien mp-kouluttajana. Sovittiin ajosessio kesänpäälle. Ajattelin ajella kotiin, kuitenkin kasitien risteyksessä vilkku vasemmalle! Ajonautinto oli taasen entisenlainen, ehkä jopa syvempää... Kannukseen päin annon F Kasin lennättää. Kevyttä ja koleaa oli meno. Mittari vilkutti puolta astetta lämmintä. Kannuksessa kahta ja puolta. Kälviälle päin kääntelin.  Kälviällä päätin, kun jäljellä ei olisi  kuin nelisenkymmentä kilometriä, ajella ajokauden avauksen. Kasititetä pohjoiseen Peitsota takaisin Kälviälle, josta uudelleen kasitielle. Marinkaisissa huomasin, että vielä vaatii pienen lenkin kilometrien täytteeksi. Kiersin kirkonkylän kautta kotiin. Jalkatappi kokeilu osoitti niiden olevan hankinnan arvoiset. Ajoasento oli leppoisa, jopa ohjaustangon etäisyys tuntui hyvin  luontevalta! Kotona vasta otin kameran esille, joten tästä matkasta ei kuvia muita. Ajokausi avattu tästä on hyvä jatkaa!
Ps. Ilman uutta Sinisaloa ei näin vähillä vaatteilla olisi ajo onnistunut. Alla vain ohuet kesäiset vaatteet. Hyvin toimi Sinisalo!
Mietteitä näin illan hämärässä tuosta ajelusta. Moni sanoisi, "tuohon ikähän nähen niin, niin hullua hommaa, ettei sanat riitä"!  No, ehkä ja toki paljon itsensä voittamista. Mutta kun siihen itsensä voittamiseen sisältyy myös nautintoa ajaa talven jälkeen moottoripyörällä, en pidä sitä kuitenkaan niin hulluna, kun voisi ajatella. Hyvät varusteet kumminkin, nyt onnistui siinäkin, ettei pienintäkään vedon piikkiä mistään kohtaa läpi. Schubert on aivan mahtava kypärä myös sen takia, että pitää visiirin taustan melkein tupalämpimänä. Suun kautta se kylmä ilma muuten menisikin suureksi osaksi luihin ja ytimiin.

Ei kommentteja: