tiistai 3. toukokuuta 2016

Satasen virallinen ajokauden avaus. 3.5.2016




Tästä kuvasta kuukausi, niin Satanen suoritti ajokauden avauksen
 Näistä 121 541 kilometreistä lähti virallinen avaus käyntiin.
 Tai ei aivan. Kuva on Himangan pohjoispuolelta, Tässä kohtaa lähti häpäke takalaukkuun! Ja uudet aloituskilometrit muistiin.
Oikeanpuoleisella tänään liikenteessä.

Ilma alkaa lämmetä! Innostuin väsäämään Satasen pleksiin hieman jatkoa. Odotukset härpäkkeen tehosta eivät olleet kovin korkealla, kun lähdin liikenteeseen.
Tavoitteena Satasen ajokauden avaus. Suuntana pohjoinen, ajatuksena, kun riittävän kaukana näkyy jokin kyläpahanen, sen kautta käännyn takaisin. Mutta Nyt eivät kilometrit passanneetkaan mitä pihalla kuvasin. Härpäke oli häiriöksi pleksin nokassa. Himangan pohjapuolella ruuvasin sen irti ja heitin takalaukkuun. Ajotunnelma rauhoittui. Kalajoki ohitettiin hyvässä fiilingissä, samoin Pyhäjoki. Sen verran olen katsellut tienhaarojen viittoja, että melkein joka kylälle niitä on kaksi! Nyt kun Parhalahden viitta tuli näkyviin, ajoin ohi siinä toivossa, että  sieltä ilmesty toinenkin Parhalahti, näin kävikin. Käänsin vikkelästi Satasen mukavan mutkaiselle maalaistielle, Parhalahden kylä on väljästi rakennettu, Tuulesta päätellen ajelin etelää kohti. Eikä aikaakaan, kun edessä oli kasitie! Lenkki tehty! Takaisin kotiin ajelin sievässä vastatuulessa, mitään myrskytuulta se ei ollut, kuitenkin liput  lepattelivat iloisesti. Tuulimyllyjä on kasvanut Kalajoen ja Yppäirin välille kuin sieniä sateella. Tietokoneet ohjelmoivat  ne vasten tuulta. Tarkistin myllyistä, että etuoikealta se ploosaa. Satasen suhinaa ei paljoa kuullut mutta mittarista seuraamalla tiesin kyllä moottorin käyvän, eikä satakaksikymmentä kilometriä tunnissa aivan luovimalla onnistu! Kotiin seitsemän maissa, mahtava ajokauden avaus Satasella!

Ei kommentteja: