sunnuntai 9. elokuuta 2015

Lämmintä piisaa.

 Tämä kuva otettu vajaa kaksiviikkoa sitten.
 Tässä jo kypsempi pelto.
 Kyllä sieltä kirkon piikki vilahtaa.
 Miten Käläviällä näin muhkeita tolppia?
 Pieni visiirinpesutauko Ullavanjärven pysäkillä.
 Toivottavasti kuvastakin näkyy, että on kuuma!

Sopivan lämmin iltapäivä, puolipilvistä, joutilasta aikaa, F Kasi liikenteeseen. Tähän kesään yllättävä fööni iski heti kun suoriuduin F Kasin kanssa tien päälle. Visiiriäkin sai raottaa ilmavirralle suotuisaksi. Kasitietä Kokkolaa kohti, Peitsolta Kälviälle, Ullavaan. Ali-Haapalalla tankkaus ja pienet ostokset. Kylläpä iski mukava kuumuus heti kaupan pihalla. Ja kylmästä kaupasta kun tulin ulos, vaikutelma korostui. Nyt on ajokesä parhaimmillaan. Niin oli kesä ja ajo hyvää, että päästelin Toholammin ohi Sieviä kohti. Tasaista satasta taivalsi F Kasi. Eihän siihen mitään tarvitse lisätä. Riittää, kun bensaa tankissa ja avointa tietä edessä. Kajaanitietä Kannukseen, Kaksoisraide alkaa olla loppusilauksia myöten valmis.
Kotiin ajoin pitemmän kaavan kautta, siis Kälviälle, sieltä kasitielle, Karhin mutkat jakokunnan tietä kotiin. Jakokunnan? Ei tahdo tuo Koivistonperäntien nimike tarttua millään!
Nyt sunnuntaina kiertelin näitä lähiseutuja, tuuli oli perjantaista viileämpää. Mukava ajella katsellen tuttuja maisemia, välillä vähän kapulan kiertoa, sekä soratie osuus, Alaviirre - Lohtaja! Ei ole paha ajettava F Kasi soralla. Mutta parempi tietenkin asfaltilla. Molemmissa hyvä!


Ei kommentteja: