sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Paljon puhuttu "kova ilma".

 Kaikesta näkyy, että syksy on menossa....
 Talvi tulossa....
 Pyörät äkkiä suojaan, Volkkarin ja Valmetin seuraksi.
 Tässä jo Ohtakarissa.
 Tuuli oli kohtalaisen voimakas.
 Uusi torni vielä pystyssä.
 Suojanpuolella ei tuulesta tietoakaan.
Lämpömittarin kymmenen asteen lukema ehti jo häipyä. Mutta varuilta jo ajokilometrit muistiin.

Monenlaista säätä viimeviikolla, jopa räntääkin tuli, huolimaton kun olin, pyörien päälle! Siirto elosuojaan poistaa tämän häpeän tulevaisuudessa.  Tälle sunnuntaille oli luvattu lämpöä! Se on suhteellista näin syksyllä. Kymmenen astetta tuli lupauksen summaksi.
Ohtakariin paukuttelin F Kasilla, ilma oli ehkä "kovinta" mitä on ollut vuosikausiin. Voimakas tuuli lisäsi sen purevuutta. Kylmä ei ollut, mutta ajokeli ei minun makuun. Tästä ei  F Kasi tiennyt olisi painellut paljon vauhdikkaammin, mitä annoin sille käskyä.  Hirvet ja metsästäjät olivat tänä aamuna lähteneet liikkeelle, joten varovaisuutta tarvitaan. En nähnyt kumpiakaan. Ohtakarissa tuuli toi vaahtopäitä Kalson puolella, Piukin puoli oli melkein tyyni! Takaisin ajelin samaa varovaista vauhtia,  Karhin mutkissa hieman kiristin kaasuvaijeria.
Kovan ilman lisäksi matalalla oleva aurinko esitti valosoun  vilisemällä puiden välistä visiiriin. Tuokin vielä! En jatkanut Marinkaisista eteenpäin, palasin kasia pitkin kotiin. Jos tällaista jatkuu, ajot alkavat olla tässä, hmm... mistä sitä tietää??

Ei kommentteja: