sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

AUKESIHAN SE!

Ilmatieteellinen laitos lupasi suuressa viisaudessaan yhden lämpimän päivän myös tänne Keski-Pohjanmaalle. Tai lupasi monta, mutta ei pitänyt lupaustaan.  Ja kuin katuen tätä yhtä päivää kertoi jo huomisen olevan kolea ja kylmä. Katsotaan, eihän ennustukset ennenkään paikkaansa ole pitänyt,  eikä kylmä ajohaluja vienyt. 
Nyt kuitenkin tartuin toimeen, ja ajelin Ksatasen valmiiksi ajokauden avaukseen. Tässä kuvassa kuskilla jo ajovarusteet päällä.
Aloituskilometrit. 
Kalajoella meri oli rannasta jäässä, sininen sula näkyi kuin kangastuksena.  Kalajoelta ajelin hyvää kyytiä Ylivieskaan, Sieviin, Kannukseen, Eskolaan, vielä koukkasin Väli-Kannuksen kautta ST ykköselle. Näin sain varsinaisen ajokauden avauksen heti  kärkeen, yhdellä istumalla yli satakilometriä. 
Lämmin ilma houkutteli pyöriä tien päälle. Tämän Transalpin sain kameran tähtäimeen Kannuksen ja Kälviän väliltä. Koskenkylään ajelin Annen synttäreille. 
Koskenkylästä Ohtakariin, jossa meri jäässä, pieni sininen viiva näkyi horisontissa.  Tällainen tuttu kuva tutulta paikalta. 
Anssun kanssa käynnistelimme muitakin moottoreita, Mitsi hyrisi tyytyväisenä,  savutteli vähän kun bensa vähissä tankissa. Anssu sai Maximan myös käyntiin.  Petrakin innostui starttaamaan scootterin, kävi sillä sitten kylälläkin. 
Pyörät piti saada yhteiskuvaan. Kuvia joka puolelta. 
Ajokausi siis avautui mukavalla, runsaalla kahdensadankilometrin lenkillä.  Sainsalontie on ajettavassa kunnossa, toivottavasti ilmat eivät kovin talvisiksi enää äidy. 

Ei kommentteja: