keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Kuntaliitoksen inspiroimana


Juolahtipa mieleen, että näitä kylttejä ei enää vuoden kuluttua näy. Tuumailin, että pitäisi ottaa valokuvat tulevan suuren Kokkolan etäisimmistä tiekylteistä. Jokaisen ilmansuunnan äärikyltti. Pohjoisin löytyi pikaisesti, vähän päälle yhdeksänkilometrin ajon jälkeen.

Itäsimmälle kyltille tulikin matkaa jo yli seitsemänkymmentä kilometriä. Tämä paikka on Härkänevaa, Toholammin ja Ullavan välillä. Vaikka ojassa on lunta, ilma oli tällä kohtaa reissun lämpimintä, melkein kaksikymmentä astetta.
Tarkemmin karttaa katseltuani tulin siihen tulokseen, että tämä on myös alueen eteläisin kyltti!
Ali-Haapalalla kävimme tankilla ja kaupassa. Zetori oli päässyt Fergun kyytille.
ps. Tietääkö kukaan onko tuo Zetorin istuin tehtaan jäljiltä? Onko niissä ollut jokin pehmuste, vai ovatko heti uutena noita ilmastoituja malleja. Minä en ole koskaan muunlaista nähnyt?
ps. Pienen salapoliisi työskentelyn, ja Zetorimiesten-ja naisten haastattelun ansiosta selvisi, että tehtaalta tullessa istuimessa on ollut juuttikankaasta tehty, siankarvoilla! Täytetty pehmuste. Jonkinlaisilla remmeillä kiinni. Siankarva kuulemma hylkii vettä. Selvisi vielä, että kuvassa oleva on entisen Lohtolaisen, Hankkijallakin töissä olleen Korvelan Sepon uusin hankinta. Oli Nivalasta juuri kotiuttamassa kaveriksi jo kotona olevalla toiselle samanlaiselle. Olimme kuulemma tulleet kaupan ovella vastakkain, aika vain muokannut Seppoakin niin, etten tuntenut! Kumma ettei Seppo minua?
Jätetään tämäkin näkyviin, vaikka menetti eteläisimmän kyltin arvon tuolle itäiselle. Kaustisen ja Ullavan raja. Kauhava - Ylivieska tiellä.
Moneskohan kuva tästä jättiläisestä. Hyvä maamerkki kun lähestytään Pietarsaari - Alajärvi tien T-risteystä.
Gertdrusbroossa vielä jäitä! Sulaakin toki näkyi, enemmän kuin viimekerralla. Lämpömittari esitti seitsemän asteen lukemia. Taivas oli alkumatkasta pilvien peitossa. Aurinko alkoi paistaa Toholammin seutuvilla. Tuuli kuitenkin koleaa.
Aamun uutisista luin, että joku pilkkijä! Oli lähtenyt aamupilikille jossain näillä seuduin tuollaiselle jäälle! Viisi metriä rannasta, oli ukkeli holahtanut ketkupolkkansa kanssa jään läpi. Naapurit nosteli kuiville. Selekähän sietäis...

Kylttien etsimismatkan läntisin kyltti. Larsmon ja Kokkolan raja. Samalla maakuntaraja.

Näin oli kyltit löytyneet, hyvillä mielin suuntasimme kotia kohti. Mukavia ajokilometrejä kertyi kaksisataa neljäkymmentä seitsemän.

Ei kommentteja: