keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Tämä vuodenaika tarvitaan sittenkin

Wanha herra MZ ETZ ihailun kohteena. Ilmiselvää teollisuusvakoilun makua? Ilmatiivis ketjun kotelointi aiheuttaa hämminkiä... Eikai peräti pientä kateuttaa kettinkirasvareiden keskuudessa?


Ksatanen on filtin alla elosuojassa. Tänään otin loimen koneen päältä, käänsin virrat päälle, ilmaläppä kiinni, tuttu vinkasu säesti moottorin käyntiin lähtöä. Annoin siinä hörskytellä kymmenisen minuuttia.
Kyllä sormet syyhys lähteä ajamaan, mutta olin kovana. Tuo jäätikköinen tie ei oikein ollut sopiva alusta tähän vuoden aikaan.
Mutta nyhän lasketaan jo aamuja.
Suunnitelmissa uusia reittejä, joita nidotaan entisten sekaan. Toki pyörän huoltoa pitää aloitella, ja onhan Mitsi projetkti alkutekijöissä.
Nostopöytä odottaa vielä Työkalu Ässässä.
Niin tuohon otsikkoon. Kuukauden päästä alkavat päivät pidetä, siitä se hujahtaa uuteen ajokauteen hyvin nopeasti.
Mutta ei kannata tuhlata näitäkään päiviä vain odottamalla niiden nopeaa kulumista, otetaan kaikki irti suunnittelusta ja odotuksesta.
Pienenä testinä, lukeeko näitä juttuja kukaan? Pyytäisin vahvistusta tuonne kommetti osastoon, siitä tiistaiseen kokoontumiseen osallistumisesta.
Lueskelen parasta aikaa Harrikan historiaa. Jos joku harrikka fani näille sivuille osuisi, en jatkaisi lukemista tästä eteen päin.
On monesti ihmetelty, miten Uralin tekniikkaan, valmistusmateriaaliin, rakentamistoleransseihin verrattava länsituote on saanut tuollaisen tarunhohtoisen maineen.
Vastaus: Mainoksen voima on rajaton. Manipuoloinnin voima ylittää moninkertaisesti ajatuksen laadusta, varmuudesta, toimivuudesta.
Jopa valtiomahtiin vaikuttava manipulointi pakkomyi harrikoita Amerikassa -10 -20 - 30 - 40 luvulla. En usko, että tuo manipulointi olisi loppunut kylmän sodan aikana?
Toki on myönnettävä, että moottoripyöräily on tunne asia. Mutta puheen ylivertaisuudesta harrikan osalta voi heittää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Legenda se on, huolimatta siitä, miten tuo arvonimi on saavutettu. Huh.. huh....

sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Nostopöytä ja vuoden 2007 saldo.

Bayerin aateliset nojailevat sivujalkoihinsa. Jonkin aikaa tuon reissun jälkeen tarvittiin / tarvitaan nostopöytää molemmille. Otto, Grammo ja Matti: Ei kommentteja.


Tuolla edellä hehkutin nostopöydän rakentamisesta. Nyt kuitenkin ilmestyi Työkalu ässään näppärän näköisiä pöytiä, joista yksi todennäköisesti matkustaa Perkkiöön.
Lauantaina olisi tankkihuoneen muuttaminen todelliseksi ruuvihuoneeksi työt aloitettava.

Nyt on marraskuun 11 päivä.
Jokohan olisi aika vetää yhteenveto ajokauden ajoista? Jos niitä lisää tulee niin lisätään!

Tähän väliin tärkeä tiedoitus, joka tulee toistumaan aina silloin tällöin:
Laskettu ajokausi alkaa siitä päivämäärästä, milloin se alkoi tänä vuonna, lisättynä yhdellä vuodella. Nyt on 21.12.2007 ajokausi alkaa: 13.03.2008 ajokauden alkuun: 83 päivää

Ajokausi alkoi Ksatasen osalta 13.03. 2007
Aloituskilometrit: 47645 km.
Nyt mittarissa: 64876 km
ajoja tuli: 17231 km
Öljyt 3 x 5743 km (7500km)
vaihteistoon 2x 8615 km (15000km)
peräöljyt 3 x 5743 km (15000km)
kardaani vaihd: 62145 km
tankkasin 55 kertaa.
95 okt. bensiiniä 884,7 litraa.
keskimäärin tank: 16.08 litraa
keskikulutus: 5.13 litraa / 100 km.
kesk. litrah. 1.3 e. 1149, 2 euroa

Pohjoisin tankkauspaikka: Sodankylän Orankoskella.
Eteläisin: Parkano.
Läntisin: Oravainen
Itäisin: Sodankylä.


Näinkin olisi voinut tehdä:
Lähteä Lohtajalta, ajella Haaparannan kautta Ruotsin halki Tanskaan, siitä Saksan ja Ranskan läpi Espanjan Madridiin. Välimeren rantoja seuraten Kreikan Ateenaan. Eihän siellä kuumuudessa kauaa viihtyisi, takaisin Pariisin kautta koukaten. Tuttuja teitä Haaparantaa ja Lohtajalle.
Muutaman päivä siinä maistellessa matkaa, alkaa tienpäälystä vetää puoleensa.
Suunta pohjoiseen. Nuorgamista äkkikäänös etelään, sieltä hulppeaa vauhtia alaspäin Ilomantsiin! Turkukin olisi nähtävä. Tuumasta toimeen. Turusta jo parasta kääntyä kotiin päin. Hupsista…
Siihen nuo kesän kilometrit olsivat tärväytyneet!!

Kun Herr BMW tä puistatti.

Tänä iltapäivänä tökkäsimme Ksatasen ja Tohtorin käyntiin vierekkäin. Ksatanen suhisi ja sihisi sivistyneesti, kurkkiessaan varovasti pressun alta, kun tohtori ampui vieressä täyslaidallisia.
Tämän olisi Ksatanen ehkä vielä kestänyt. Mutta nähdessään miten Tohtori syöksyi pakoputki lieskaa lyöden fälttikiivuille, Ksatanen murtui. Ihmettelin ensin, mitä nyt? Kun Hänen äänensä muuttui paheksuntaa huokuvaksi. Ja kun Tohtori kuraisena, intoa puhkuen, nastat rapisten palasi Ksatasen viereen oli BMW lyöty pyörä.
Ei siksi, ettei päässyt ajoon? Ei, vaan siksi, että hänen kunnioittamansa Tohtori, Lääkäri, rypi tuolla mutaisella pellolla, yltä päältä ravassa. Vähemmästäkin luottamus hoitohenkilökuntaan olisi rapissut Ksatasen mielessä. Tehyn lakon se vielä jotenkin ymmärsi, mutta että Tohtori kurapellolla, lukenut mies!

torstai 8. marraskuuta 2007

Lisää päänsärkyä GPS, lle

Pohjois - Suomen, Ruotsin ja Norjan reitit näkyvä tässä..

Tähän ei GPS kykene.

Tällaiset jäljet ovat MZ ja BMW jättäneet eteläisen ja keskisen Suomen karttaan. Näkyyhän siinä vähän Ruotsin puoleisiakin polkuja.