sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Marraskuun kolmaskymmenes päivä.

 Ankean näköistä on maisema vuoden turhimman kuukauden viimeisenä päivänä.
Onneksi on ohi marraskuu. Ennen oli lokakuu harmaa, mutta nyt marraskuun on ottanut sen kunnian.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kuukauden kuluttua helpottaa.

 Ennen Sevettiä leirintäaluella paistaa aurinko kellon osoittamalla ajalla.
Lämmintäkin oli mukavasti, eikä  sääskiä!

Kuukauden kuluttua on päivä jo pitenemässä, kaamos hellittämässä. Turha marraskuu kulunut yllättävän nopeasti, kun ei ajattele. Yllä kuvat Nordkap,in reissulta. Kuten kuvan kellot kertoo, on melkein keskiyö ja keskikesä. Sitä odotellessa....

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Marraskuun käynnistys

 Höyry on hälvennyt pyörät ovat jälleen torkkumassa talvilepoa.
Tästä on hyvä startata kun kevään kelit antavat myöten.


Ensin kävelin ohi pyörien. Sitten juolahti mieleen virkistää niiden pitkää kevään odotusta, laitan käyntiin. Lämpötila vähän pakkasen puolella. Innokkaasti hörähti Satanen vanhemman oikeudella ensimmäisenä suhistelemaan. Ja F Kasi seurasi kumealla paukuttelulla heti perään. Annoin käydä lähes kymmenen minuuttia välistä kaasutellen, Onneksi tie oli jäätynyt liukkaaksi pitkän lauhan jälkeen, antoi tekosyyn olla ajamatta. Kieltämättä nyt syyhysi kovasti. Mutta sammutin koneet hyvillä mielin,  saavat vetäytyä talviunille, paitsi Satanen johon tuunaan etuteleskooppeihin enemmän näön vuoksi lisätukiraudan, hieman hontelon näköiset putket, jotka paljastuivat katteen alta vaativat pientä "näkösuojaa". Seuraavat kuvat ovatkin Satasesta,  miten tuunaus onnistui.

lauantai 8. marraskuuta 2014

Yhteenvetoa ajokausi 2014

Kevään kylmien jälkeen keskikesä oli tavattoman hyvää ajokeliä, kunnes syksy tupsahti kylmempänä ja vähensi, lopetti ajota syyskuun aikana, syyskuun lopussa tykkänään. Kahdella pyörällä meni tämä kausi, uskon, että menee ensikausikin. Luulin ensin, ettei se tule onnistumaan, mitä vielä eihän sen mukavampaa olekaan, kuin valita joko harkiten, tai satunnaisesti pyörä käyttöön.  Kumma kyllä valinnan lopputuloksella ei suurta merkitystä, jos aije pyörähtää Ohtakarissa, molemmilla se käy näppärästi, jos aikomus ajella puolituhatta kilometriä päivässä, aivan sama vaikka arpaa heittäisi, molemmilla onnistuu.
Kuitenkin pyörät ovat toistensa vastakohdat. Alkaen ajo-asennosta, moottorista, ajo-ominaisuuksista jne...
Äänimaailma on aivan toisistaan poikkeava, F paukuttaa kahdella pytyllä, S suhisee neljällä.

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Korpelan Voima

Vajaa puolivuotta sitten tulvi Korpelan Voiman pato iloisesti pauhaten ylimääräistä vettä, josta osa meni turbiineihin jauhautuakseen sähköksi.
Nyt viides marraskuuta ei sähkö halua millään tulla perille asti, pieni räntäsateen poikanen sai jakeluverkoston sekaisin koko Keski-Pohjanmaalla, sähköt poikki pahimmillaan lähes vuorokauden. Lohtuna, että suurin osa näistä sähköttömistä on Kälviällä...